Інгредієнти
на 4 порції
- 300 г жовтої моркви
- 1 яйце
- 1 яєчний білок
- 2 листи желатину
- 1 біла каракатиця 300 г
- Суміш ароматичних трав (м’ята, коріандр, естрагон і меліса)
Рецепт
- Приправте моркву сумішшю ароматичних трав, щільно загорніть в плівку та приготуйте на пару. 
- Збийте моркву блендером і пропустіть через сито до утворення однорідного пюре. Додайте желатин (замочений у холодній воді) в ще гарячу суміш; залиште охолонути, потім додайте яйця. 
- Розріжте каракатицю на товсті, рівномірні смужки. 
- Застеліть деко харчовою плівкою. 
- Викладіть смужки каракатиці, залишаючи між ними рівномірні проміжки. За допомогою кондитерського мішка заповніть ці проміжки морквяним пюре. 
- Випікайте протягом 5 хвилин в гарячій духовці (200 °С), в якій стоїть ємність з киплячою водою. Дайте охолонути. 
- Розріжте суміш моркви і каракатиці на рівні скибочки шириною 5 см і викладіть їх одна на одну, щоб утворити форму куба. Розріжте цей куб на шматочки (хрест-навхрест, щоб кожен шматочок містив квадрати кожного кольору), а потім поверніть кожен другий шматочок на півоберта. Скоро Ви побачите, як починає складатися тривимірна шахівниця! 
При правильному виконанні у Вас вийде їстівний предмет кулінарного мистецтва, який, по-перше, дуже привабливий, а, по-друге, дуже смачний.
ЗАПРАВКА
- Додайте до вашого шахового шедевру суп-пюре з м’яса краба, фондю зі спаржею або свіже мигдальне молоко з сиропом оршад.
Додайте нотки Сходу до Вашої страви.

Весна на порозі! Відставте в сторону традиційні оливкові та горіхові олії, бальзамічний оцет та інші класичні заправки. Настав час для води квіток апельсина, яка по-новому розкриє смак ваших салатів і відправить ваші смакові рецептори в подорож по світу.      
                                            
50 відтінків перцю
- Перець довгий (з санскриту pippali) — деревний або фруктовий, м’який або дуже пряний — прекрасно доповнить будь-яку страву. Спробуйте полуничний салат з соусом з перцю і базиліка або збитий в пюре буряк і сирний мус, приправлені перцем. 
 
                    

