Рецепти
П’єр Ганьєр
ІТАЛІЙСЬКИЙ ХЛІБ

Інгредієнти

на 4 порції

  • 560 г борошна сорту Т55
  • 560 г джерельної води
  • 14 г солі
  • 15 г пекарських дріжджів
  • 40 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 2 яєчних жовтки (або 40 г)

Рецепт

  1. Підготовка:
    Нагрійте 60 г води до 30°. Додайте в воду 1 г пекарських дріжджів і розмішайте до повного розчинення. Додайте 60 г борошна сорту Т55 і залиште суміш на 3 години при кімнатній температурі.
  2. Замішування тіста:

    Нагрійте 500 г води до 30° і додайте 14 г дріжджів, що залишилися, і 60 г початкової суміші.
    Збивайте до тих пір, поки суміш не буде однорідної консистенції без грудок.
    Помістіть суміш у міксер з гачком для тіста і збивайте на повільній швидкості.
    Додайте решту борошна (500 г), цукор (40 г) і сіль (10 г) одночасно. Продовжуйте перемішувати до утворення однорідного тіста. Залишивши міксер на повільній швидкості, додайте 150 г м’якого вершкового масла. Збивайте, поки масло повністю не розчиниться в тісті (яке повинно мати гладку, однорідну консистенцію і не бути занадто еластичним). Дістаньте тісто з чаші міксера і загорніть його в харчову плівку, пам’ятаючи про те, що тісто буде збільшуватися в розмірах.

  3. Глазур:
    Змішайте 40 г яєчних жовтків з 4 г солі; залиште до повного розчинення солі — приблизно на 1 годину.
  4. Формування хліба:

    Розкатайте тісто в прямокутну форму, поки воно не буде товщиною 1 см. Не використовуйте додаткове борошно.
    Перенесіть цей великий прямокутник на папір для випічки і залиште в морозильній камері на 20 хвилин, щоб тісто затверділо і його було легше розрізати. Як тільки ви дістанете тісто з морозильної камери, ретельно протріть його паперовим рушником. За допомогою ножа виріжте маленькі прямокутники шириною 2 см і довжиною 8 см, залишаючи між ними відстань 3 см. Змастіть верхню частину кожної маленької булочки глазур’ю за допомогою пензлика, намагаючись не допускати розтікання глазурі по краях. 

  5. Залиште в холодильнику, поки глазур не буде прилипати до ваших пальців при торканні.
  6. Підняття тіста та випікання:

    Поставте ємність з теплою водою і деко з булочками у вимкнену духовку, закрийте дверцята і дайте тісту піднятися. Як тільки булочки збільшаться в об’ємі в два рази, дістаньте деко з духовки і залиште його при кімнатній температурі. Нагрійте духовку до 150 °С, поставте в неї деко з булочками і випікайте протягом 10-12 хвилин.

  7.  Зніміть булочки з дека і дайте їм трохи охолонути. Їжте теплими.

Créateur d'émotions depuis 1684